De enorme regenbuien die momenteel in het zuidoosten van Australië vallen, zorgen voor veel blijdschap bij de brandweer in het gebied, maar verwacht op termijn wel grote problemen. 

De staten Victoria, New South Wales en South Australia werden afgelopen maanden getroffen door hevige bosbranden, maar hebben nu te maken met veel regen.”We hopen dat dit de komende dagen zo doorgaat”, laat de brandweer van New South Wales weten.

Regen maakt blussen makkelijker

“De regen is inmiddels over de meeste getroffen gebieden gevallen. En dat is geweldig nieuws.” Het maakt het blussen van de branden een stuk makkelijker. Toch waarschuwen de autoriteiten nu ook voor de hevige regenbuien. Als de gebieden vol stromen met water kan het voor brandweerwagens moeilijk zijn de verschroeide gebieden te bereiken. Ook is er een kans op overstromingen, omdat de verbrande grond het water niet kan vasthouden.

28 slachtoffers, 2000 huizen verwoest en duizenden dieren gedood

De bosbranden, die sinds decennia niet zo hevig waren, hebben enorme stukken land verschroeid. Zeker 28 mensen kwamen om, meer dan 2000 huizen zijn verwoest en veel dieren stierven. Duizenden Australiërs zijn geëvacueerd.

Volg Brandveilig op LinkedIn