De politie verricht sporenonderzoek naar de toedracht van de grote brand met veel rookontwikkeling in een loods in het Friese Oosterwolde. Deze grote brand leidde in de nacht van zaterdag op zondag ertoe dat acht woningen in de buurt moesten worden ontruimd.

Een forensische brandonderzoek kan volgens de politie pas beginnen als de brand volledig geblust is. De grote brand was naar verhouding met tien blusvoertuigen ‘snel’ onder controle maar het nablussen duurde volgens de Brandweer Fryslân nog uren. De politie roept getuigen van de brand op. Daaruit mogen volgens een woordvoerder van de politie echter geen conclusies worden getrokken. Het is volgens de politie nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Industrieterrein

De megabrand woedde in een loods op een industrieterrein. Een aantal omwonenden moest vanwege de gigantische rookontwikkeling worden opgevangen bij zorginstelling Stellinghaven. Brandweer Fryslân stuurde twee keer een NL-Alert uit. Verder werden een aantal wegen door de rookontwikkeling in Oosterwolde afgesloten. Het gebouw van ongeveer 8000 vierkante meter is ingestort en moet als verloren worden beschouwd.

Volg Brandveilig op LinkedIn


>> Download het handboek ‘De Essentiële Bouwkundige Controlepunten’