Een brand die dinsdagochtend in een studentencomplex in Capelle aan den IJssel uitbrak, is vermoedelijk aangestoken. Er is geen melding gemaakt van slachtoffers of gewonden. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. 

Verschillende getuigen hebben de politie gemeld dat zij die ochtend een benzinelucht roken. Enkele getuigen vertelden de politie dat zij een man met een zwarte rugzak hebben gezien. De Forensische Opsporing van de politie doet momenteel onderzoek naar brandstichting.

Voormalig kantoorpand
De brand in het studentencomplex aan het Roer in Capelle aan den IJssel brak gisteren rond 07.30 uur uit op de tweede etage. Het betreft een voormalig kantoorpand dat is omgebouwd tot wooncomplex met 55 woningen. Voor twintig bewoners was tijdelijke opvang geregeld.

Controlevan
De woningen zijn vandaag in de loop van de ochtend gecontroleerd. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat de geëvacueerde bewoners inmiddels weer terug zijn gekeerd naar hun eigen woningen. Vorige week, op vrijdagmorgen 18 december, brak in hetzelfde complex en op dezelfde tijd ook al brand uit. Ook toen hing er volgens sommigen een sterke benzinegeur.

Volg Brandveilig op LinkedIn


Ontvang het laatste nieuws omtrent brandveiligheid!
Mis niets. Meld je aan en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief. Ruim 7.500 vakgenoten gingen je al voor.

Direct aanmelden >>