Bij een brand in een houten chalet in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een ‘drama’. De kinderen, twee jongens van 6 en 9 jaar oud zijn niet van de vrouw, maar waren bij haar aan het logeren. Zij is de oma van een van de twee kinderen die zijn omgekomen. Het andere slachtoffer was een vriendje.

Oorzaak onbekend

Bij de brand is de vrouw gewond geraakt, evenals de vader van een van de kinderen. Hij sliep in een naastgelegen chalet en wilde de brandende woning ingaan om de kinderen te redden. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg van de GGD. De omgeving van de woning is gemarkeerd als plaats delict, al gaat de politie niet uit van opzet. De woning is door het vuur grotendeels verwoest.
De politie zegt dat niet meer precies te achterhalen is wat de oorzaak is geweest van de brand in een houten chalet in het Brabantse Strijbeek waardoor twee kinderen om het leven kwamen. De politie zegt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf of nalatigheid. Het onderzoek naar de brand is afgesloten. De brand zorgt voor grote verslagenheid in het dorp. “Dit heeft een zwaar effect op iedereen. Een brand met slachtoffers is erg, maar met kinderen is het ergst,” aldus de politie.