Bij het lampenbedrijf Lightronics aan de Spuiweg aan het bedrijventerrein de Haven in Waalwijk heeft een grote uitslaande brand gewoed. De brand brak uit rond 01.00 uur. De brandweer rukte met veel materieel uit. Er is geen melding gemaakt van slachtoffers. 

De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de brand zich niet verder kon uitbreiden naar andere panden, aldus de woordvoerder. De brandweer zette vijftig brandweermensen, drie hoogwerkers en vijf tankautospuiten in om de brand te bestrijden.

Zwaar beschadigd
Rond 04.30 uur vanmorgen liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden. Het pand dat sinds kort door Lighttronics in gebruik was genomen is zwaar beschadigd

Enorme rookontwikkeling
Er was sprake van een enorme rookontwikkeling die met name over andere bedrijven op het industrieterrein trok. De rook was in de wijde omtrek rondom Waalwijk zichtbaar. De brandweer adviseerde mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten in de rook.

Volg Brandveilig op LinkedIn


Ontvang het laatste nieuws omtrent brandveiligheid!
Mis niets. Meld je aan en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief. Ruim 7.500 vakgenoten gingen je al voor.

Direct aanmelden >>