In het gebouw van tapijt- en vloerenbedrijf Carpetright aan de Parallelweg in het Noord-Hollandse Beverwijk heeft in de nacht van zondag op maandag een uitslaande brand gewoed. Er zijn geen gewonden. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft het pand van ongeveer tien bij twintig meter wel “forse schade opgelopen”.

De brand brak even na 01.00 uur uit en de brandweer zette veel materieel en manschappen in om het vuur te bestrijden. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling. Even na 04.00 uur kon volgens de woordvoerder het sein brand meester worden gegeven en kon worden begonnen met het nablussen.
“De brand is beperkt gebleven tot Carpetright. Omliggende panden, waaronder een partycentrum dat deels boven het pand van Carpetright uitsteekt, hebben wel veel rookschade opgelopen”, aldus de voorlichter.

NL-Alert
Naast het industrieterrein ligt een woonwijk. Vanwege de rookontwikkeling verzond de brandweer een NL-Alert. Daarin werden omwonenden die last hadden van de rook opgeroepen deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.