Onder de gewonden  bevinden zich ook acht brandweerlieden. De brandweer vreest dat het dodental oploopt. De oorzaak is nog niet bekend maar mogelijk is de brand aangestoken. Er is een aanhouding verricht. De brandweer sprak van een buitengewoon felle brand die heel snel om zich heen greep. Mensen moesten van het dak worden gered en circa dertig door de vlammenzee ingesloten mensen konden met ladders in veiligheid worden gebracht.

Zes uur blussen

De brand is na zes uur blussen eindelijk onder controle. Het pand is uit de jaren zeventig en is gesitueerd in het chique XVIe arrondissement. Bij de bestrijding van de vuurzee zijn zeker tweehonderd brandweerlieden betrokken geweest, meldden Franse media.

Afgesloten

De Franse president Macron zei de slachtoffers te gedenken en de Parijse burgemeester Hidalgo zei in een reactie dat de stad rouwt. De hele wijk, vlakbij de Porte d’Auteuil en bekende parken, een renbaan en sportstadions zoals dat van Roland-Garros, is afgesloten geweest volgens plaatselijke media. De minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, is ook naar de plek des onheils gegaan. Hij prees er de brandweerlieden om hun werk.