Door bosbranden in de Zuidwest-Spaanse provincie Huelva, hebben op stel en sprong 2400 mensen hun huizen moeten verlaten. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

De evacuaties bij Almonaster la Real, waar de branden vermoedelijk zijn ontstaan, zijn volgens de plaatselijke media noodzakelijk door de rookontwikkeling en om dat de harde wind het blussen bemoeilijkt. De bosbranden zijn vorige week donderdag door nog onbekende oorzaak uitgebroken in de streek circa 90 kilometer ten noordwesten van Sevilla. In het weekeinde waren er nog drie grote en zorgelijke brandhaarden.

Windsnelheden van 50 kilometer per uur

Brandweerlieden van de bosbrandenbestrijdingsdienst Infoca zijn druk doende de branden onder controle te krijgen. Hopelijk neemt de wind af. De windstoten hadden zaterdagmiddag nog snelheden van 50 km per uur. De branden hebben inmiddels 9000 hectaren in de as gelegd. Tot grote bosbranden vallen branden,  gerekend vanaf een verwoest oppervlak van 500 hectare.  In 2017 was er  een brand van vergelijkbare omvang in het natuurpark Doñana, Andalusië.

Volg Brandveilig op LinkedIn