De brandweer heeft tijdens de bestrijding van een brand in de nacht van woensdag op donderdag in een houten keet aan de Kraanweg in het Limburgse Weert een drugslab ontdekt. Volgens een brandweerwoordvoerder zijn er “flinke explosies” geweest in het pand van acht bij tien meter dat in het buitengebied ligt.

De brand werd even na 23.30 uur ontdekt, rond 02.00 uur werd het sein brand meester gegeven. “Of er mensen aanwezig waren in het pand, weten we niet. Evenmin of er slachtoffers zijn. Vanwege de aanwezigheid van chemicaliën is het te gevaarlijk om de puinhopen te betreden.” De brandweer verwacht dat in de loop van de ochtend definitief duidelijk of er slachtoffers zijn. Het pand is ingestort.

Gasflessen
Tijdens de brand zijn volgens de brandweer diverse kunststofvaten leeggelopen, waarin vloeistoffen hebben gezeten voor de productie van synthetische drugs. Ook zijn gasflessen (propaan en butaan) op het terrein gevonden. Er is volgens de woordvoerder geen gevaar voor de omgeving. De politie heeft het terrein afgezet en bewaakt het. In de ochtend volgt verder onderzoek.

Volg Brandveilig op LinkedIn


Ontvang het laatste nieuws omtrent brandveiligheid!
Mis niets. Meld je aan en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief. Ruim 7.500 vakgenoten gingen je al voor.

Direct aanmelden >>