Nadat het vuur was geblust, deed de politie nog enige tijd onderzoek. Aan het eind van de middag werd het negentien verdiepingen tellende pand vrijgegeven en konden de bewoners – op die van de zestiende etage na – terug naar hun huis. De flat telt volgens Staedion 380 woningen. Een deel van de bewoners van de zestiende verdieping kan later zondag naar huis. De rest kan terecht in The Student Hotel.

Noodnummer RU Leiden

De Rijksuniversiteit Leiden heeft in verband met de brand in de studentenflat een noodnummer opengesteld voor gedupeerde bewoners (071-5271132). De universiteit belooft te proberen de getroffen studenten zo goed mogelijk te helpen. De woordvoerder van de woningcorporatie erkent dat er eerder klachten waren over veiligheid in de flat, waar de Haagse PvdA zich begin dit jaar volgens Omroep West over roerde. Volgens de zegsman ging dit over de toegankelijkheid en vreemden die in het complex zouden verblijven en voor zover hij wist niet over brandveiligheid.

> Download het artikel Vluchtwegen zijn van levensbelang en verdienen meer aandacht van ir. Daan Jansen en ir. Mirre Veerman (Royal Haskoning DHV)

Volg Brandveilig op LinkedIn