Veel mensen zijn om het leven gekomen in het stadje Paradise. De slachtoffers bleken verbrand te zijn in hun auto’s. Gezien de ernstige brandwonden was identificatie niet meteen mogelijk, zei de sheriff van Butte County. Naar verluidt zijn er inmiddels pakweg 7.100 gebouwen verwoest. Van 63 doden is de identiteit – via dna-onderzoek – inmiddels achterhaald.

28.000 hectare in brand

In het noorden van de staat aan de westkust van de Verenigde Staten stond twee weken terug al een oppervlakte van ongeveer 28.000 hectare in brand. 15.000 huizen in het district Butte County werden bedreigd door de vlammen. Foto’s uit het kleine stadje Paradise toonden dikke, zwarte rookwolken en brandende gebouwen. In de 27.000 inwoners tellende stad werden minstens duizend gebouwen verwoest. De slachtoffers in Paradise werden gevonden in hun afgebrande huizen en auto’s.  Een andere brand, meer naar het zuiden, eiste ook meerdere levens.

Hartverscheurend

Ook in het zuiden woeden nog twee grotere branden. De bekende kustplaats Malibu is gedeeltelijk geëvacueerd. Ghilarducci beschreef de omvang van de schade veroorzaakt door de branden als ,,hartverscheurend”.

Natuurbrand Californie

Zo’n 157.000 mensen moesten hun huizen verlaten. De nationale meteorologische dienst sprak van extreme omstandigheden en waarschuwde voor meer branden door de aanhoudende droogte en zomertemperaturen. De branden worden aangesterkt door de harde, droge wind. Verwacht wordt dat de wind de komende dagen nog aanhoudt en dat er nog meer slachtoffers zullen worden gevonden. Afgelopen zaterdag bracht president Donald Trump een bezoek aan de verwoeste stad Paradise. De bosbrand is de dodelijkste uit de geschiedenis van de Californië.