Autoproducent Audi roept in de Verenigde Staten en Duitsland zijn eerste volledig elektrische auto E-tron terug naar de garage. De E-Tron auto kan namelijk door een defect in brand vliegen. Voor zover bekend hebben zich nog in die landen geen ongelukken voorgedaan.

In totaal gaat het om totaal 1650 wagens. Op dit moment zijn 540 van de gloednieuwe SUV’s afgeleverd aan klanten in de Verenigde Staten en Duitsland, de rest staat bij dealers. De terugroepactie is relatief klein, maar omdat het om de eerste volledige elektrische wagen van Audi gaat, is het toch een flinke domper voor het dochtermerk van automaker Volkswagen.

Twee elektromotoren

Audi wilde met de E-Tron nadrukkelijk de concurrentie aangaan met maker van elektrische auto’s Tesla. De eerste volledig elektrische Audi is uitgerust met twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving. De e-tron zorgen heeft volgens Audi opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen. De auto wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De laadcapaciteit is 15o KW, opladen  bij high-power laadpunt bedraagt 30 minuten (voor 80 procent) en de actieradius is 417 kilometer. De E-tron acceleert (0-100 km/h) in 5,7 seconden, de topsneldheid is 200 km/h en het trekgewicht bedraagt 18.00 kg.