De Japanse politie heeft een verdachte gearresteerd die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dodelijke brand in een animatiestudio in Kyoto, waardoor op 18 juli 2019 36 doden vielen. Dit is het dodelijkste misdrijf in Japan in bijna twintig jaar.

De verdachte Shinji Aoba liep zelf ernstige brandwonden op. De politie hield hem aan in het ziekenhuis, meldt de Japanse omroep NHK. Aoba bekende eerder dat hij de aanval heeft gepleegd en zei te verwachten dat hij de doodstraf krijgt. De brand in de studio was het dodelijkste misdrijf in Japan in bijna twintig jaar.

Brandgevaar paleis van Westminster

De verdachte was vorig jaar wel door de politie verhoord, maar niet officieel aangehouden omdat zijn gezondheidstoestand dat niet toeliet.

Plagiaat

De vermeende brandstichter zou tijdens de brandstichting hebben geroepen dat plagiaat was gepleegd op zijn werk. Hij goot een brandbare vloeistof in het pand en stak dat in brand.

Koolmonoxidevergiftiging

Volgens de politie waren 74 mensen in de studio toen daar brand uitbrak. Veel slachtoffers overleden aan koolmonoxidevergiftiging. De politie zegt dat veel lichamen boven op elkaar lagen op de trap naar het dak van het pand.

Volg Brandveilig op LinkedIn