De brand was op de Witboomstraat, waar ook een aantal van de eerdere autobranden plaatshadden. Daar kwamen vorige week volgens Omroep Brabant veel mensen op af. Om 18.00 uur werden op dezelfde weg vier mannen van 22, 25, 40 en 51 aangehouden voor het overtreden van het samenscholingsverbod dat in de plaats geldt. Volgens de woordvoerster stonden zij daar pas nadat de brand al geblust was en heeft hun aanhouding niets met de brand te maken.

Onrustig
In Veen geldt momenteel een noodverordening, omdat het vorige week een aantal avonden achter elkaar erg onrustig was. Meerdere auto’s werden in brand gestoken.

Ook maandagavond ging een auto in vlammen op. Er geldt een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen en mensen mogen geen voorwerpen op zak hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht. Het Brabantse plaatsje staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken, waarbij dat in het verleden uitliep op rellen.

Volg Brandveilig op LinkedIn


Ontvang het laatste nieuws omtrent brandveiligheid!
Mis niets. Meld je aan en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief. Ruim 7.500 vakgenoten gingen je al voor.

Direct aanmelden >>