In een ondergrondse parkeergarage bij het centrum van Alkmaar woedt een grote brand. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het vuur is uitgebroken op etage -2 en woedt daar nu ook, maar er wordt rekening mee gehouden dat de brand ook overslaat naar -1, meldt een woordvoerder van de brandweer. 

De brand brak rond 06.30 uur door nog onbekende oorzaak uit in de Singelgarage. Daarin stonden op dat moment zo’n 150 auto’s. Hoeveel daarvan in brand staan, is nog onduidelijk. Er zijn geregeld explosies in de garage te horen. “Dat zijn autobanden die door de hitte ontploffen”, aldus de woordvoerder.

Geelwitte rook

Aan de achterzijde van de parkeergarage komt veel geelwitte rook vrij. Mensen krijgen daarom het advies uit de rook te blijven. Omwonenden die er last van hebben, worden geadviseerd de ramen en deuren gesloten te houden.

Blusrobot 

Binnen is er volgens de zegsman geen zicht. Desondanks zijn er wel brandweermensen in de garage, voor koeling en om te blussen. Een blusrobot is onderweg, voor het blussen binnen.