Bedrijfsinformatie

Den Braven Benelux B.V.
Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de ISO-gecertificeerde productie van hoge kwaliteit kitten, lijmen, purschuimen en technische sprays voor de bouwsector en een verscheidenheid aan industriële toepassingen. Het bedrijf heeft zich na een sterke groei gevestigd als marktleider in verschillende landen.
Het hoofdkantoor staat in Oosterhout. De producten van Den Braven zijn bekend onder de merknamen Den Braven, Zwaluw en Hercuseal en onder de private labels van verschillende partners.

Zwaluw FireProtect® vergroot brandveiligheid gebouwen
Zwaluw FireProtect® is een complete, volledig gecertificeerde en goedgekeurde range aan Passieve brandwerende producten toegepast in dilatatie- en aansluitvoegen, openingen en doorvoeringen tussen brandcompartimenten. Alle producten en toepassingen zijn volledig getest en gecertificeerd volgens de laatste Europese Normen EN 1366-4 en EN 1366-3.

Passieve brandwerende producten vormen de primaire middelen, die opgenomen zijn in de constructie van een gebouw, waarmee het verspreiden van vlammen, hitte en rook wordt beperkt én de brandveiligheid enorm wordt vergroot.

Passieve brandveiligheid:
- redt levens
- beperkt materiële schade
- minimaliseert zakelijke verliezen
- beschermt de constructie van een gebouw

We onderscheiden twee verschillende brandbeveiligingen, actieve en passieve brandbeveiliging. Actieve brandbeveiliging refereert naar systemen die mechanisch dan wel elektronisch geactiveerd worden in geval van brand. Passieve brandbeveiliging heeft betrekking of de bouwconstructie ter preventie van instortingsgevaar, tegengaan van verspreiding van de brand naar andere delen van het gebouw.