Bij een brand in een portiekwoning aan de Texelsestraat in Rotterdam heeft de brandweer door een snelle actie negen mensen kunnen redden. In de nacht van zondag op maandag brak er brand uit in een woning.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kreeg rond 23.30 uur een melding van de brand aan de Sliedrechtstraat. Mogelijk is de brand buiten ontstaan waarna deze is overgeslagen op de portiekwoning. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bewoners uit de woning en omliggende huizen werden met een autoladder en een handladder snel bevrijd. Ook twee katten konden worden gered.

Rook

De brand was na 20 minuten onder controle en is door bluswerkzaamheden niet overgeslagen naar andere woningen, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

woningbrand groningen

In totaal zijn tien mensen door het ambulancepersoneel opgevangen. Zij hebben allen rook binnengekregen. Vier van hen zijn voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht.

Afronding

De brandweer is ter plaatse bezig met de laatste (nablus) werkzaamheden. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

>> Download het handboek ‘De Essentiële Bouwkundige Controlepunten’

Volg Brandveilig op LinkedIn