De woordvoerder van Staedion zegt dat er een “plof” heeft geklonken voordat de brand uitbrak. De appartementen in de studentenflat zijn niet aangesloten op het gas, meldt hij.

Vrijgegeven

De flat met negentien verdiepingen, elk met twee eenheden van tien woningen, werd zondag om 17.30 uur vrijgegeven door de hulpdiensten.

Alleen de woning waar de brand heeft gewoed, is nog niet bewoonbaar. Een exact beeld van de schade kon de woordvoerder nog niet geven. Staedion heeft nog geen contact gehad met de huurder van de woning waar de brand uitbrak.

Geen centraal brandalarm

De flat had geen centraal brandalarm. Dat was ook niet verplicht, zegt de woordvoerder. Staedion is volgens hem bezig alle woningen te controleren op brandveiligheid. Daarna wordt bepaald bij welke woningen extra brandveiligheidsmaatregelen prioriteit hebben. Of de studentenflat een centraal brandalarm krijgt, is nog niet duidelijk. De Universiteit van Leiden had een noodnummer geopend voor gedupeerde bewoners. Daar viel de drukte mee, zegt een woordvoerder van de universiteit.

>> Download het artikel Noodverlichting en vluchtwegaanduiding, waar moet je op letten?

Volg Brandveilig op LinkedIn