Na een lange periode van droogte zijn in Griekenland 54 bosbranden uitgebroken. Dat maakte het hoofdkantoor van de brandweer in Athene donderdag bekend. Sterke wind wakkert de vlammen steeds aan, werd gezegd.

De grootste brand woedde woensdag bij de stad Korinthe, 90 kilometer ten westen van de Griekse hoofdstad Athene. Die is deels onder controle gebracht met brandblusvliegtuigen en helikopters. “We zetten sterke eenheden in en hopen de brand volledig te kunnen blussen”, zei brandweerwoordvoerder Wassileios Vathrakogiannis voor de Griekse radio (ERT).

Sommige huizen en landbouwgrond vernietigd

Volgens de woordvoerder zijn om veiligheidsredenen zes dorpen en een tentenkamp voor kinderen in het gebied rond Korinthe ontruimd. Sommige huizen en landbouwgrond zijn vernietigd. Volgens berichten van de staatstelevisie (ERT) zijn er geen gewonden. In Griekenland worden sinds 2018 dorpen en zomerkampen voor kinderen meteen geëvacueerd als er in de buurt een bosbrand uitbreekt. In juli 2018 kwamen meer dan honderd mensen in het oosten van Athene om het leven bij bosbranden. De autoriteiten hadden het gevaar aanvankelijk niet onderkend.

Volg Brandveilig op LinkedIn