Drie personen zijn dood teruggevonden na een bosbrand ten noorden van de Californische stad Sacramento. De bosbrand zou zijn uitgebroken als gevolg van een blikseminslag. De brandweer is dag en nacht in de weer om de branden onder controle te krijgen. 

De vondst werd bekendgemaakt door de sheriff van Butte County. De brand vormt een bedreiging voor duizenden huizen en andere gebouwen in het gebied, aldus de politiefunctionaris. De drie slachtoffers werden gevonden op twee plekken, meldde de sheriff ook. Het totale dodental van de bosbranden in Californië dit jaar komt daarmee op elf.

Staat Oregon
In de staat Oregon, die ten noorden van Californië ligt, waarschuwde de gouverneur dat zij vreest voor een recordaantal doden in haar staat als gevolg van de bosbranden daar. Tot dusver zijn er in Oregon twee doden bevestigd, een 12-jarige jongen en zijn oma. Een 1-jarig jongetje kwam om in de staat Washington. Zijn ouders liepen ernstige brandwonden op terwijl zij zo’n 200 kilometer ten oosten van de stad Seattle een inferno probeerden te ontvluchten.

Ontvang het laatste nieuws omtrent brandveiligheid!
Mis niets. Meld je aan en ontvang wekelijks onze nieuwsbrief. Ruim 7.500 vakgenoten gingen je al voor.

Direct aanmelden >>

Volg Brandveilig op LinkedIn