Voertuigen

Op Brandveilig.com vindt u artikelen en links over brandweer voertuigen en andere brandveiligheid aspecten.

Uw bedrijf hier?

Nieuws over Voertuigen

23-04-2010

Kamer akkoord met variabele bezetting voertuigen

Kamer akkoord met variabele bezetting voertuigen De laatste maanden hebben Tweede Kamer en het Ministerie van BZK veelvuldig gedebatteerd over de voertuigbezetting van de brandweer. Het ministerie zal de mogelijkheid om af te wijken van de standaardbezetting van de basisbrandweereenheid vastleggen in he

Lees verder

18-12-2009

Cameratoezicht op brandweervoertuigen

Cameratoezicht op brandweervoertuigen Minister Ter Horst heeft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een subsidie verleend van € 125.400,- voor cameratoezicht op brandweervoertuigen en de daarbij behorende communicatiecampagne.

Lees verder

03-09-2009

Brandweer Rotterdam Rijnmond neemt groene brandweerwagen in gebruik

Brandweer Rotterdam Rijnmond neemt groene brandweerwagen in gebruik Brandweer Rotterdam-Rijnmond beschikt sinds deze week over een groen brandweervoertuig. Het gaat om een ‘echte’ brandweerauto. Wel zijn brandslangen en ander brandbestrijdings- en hulpverleningsmateriaal vervangen door rekken met voorlichtingsmateriaal ov

Lees verder

12-05-2009

Brandweer Noordwest Fryslân start proef met zuurstof in tankautospuiten

Brandweer Noordwest Fryslân start proef met zuurstof in tankautospuiten De brandweerkorpsen in het district Noordwest Fryslân starten met een proef met zuurstof in de tankautospuiten (TS).

Lees verder

24-03-2009

Tunnels frankrijk brandgevaarlijk

Tunnels frankrijk brandgevaarlijk Nog ruim veertig tunnels in Frankrijk zouden gevaarlijk zijn als een brand uitbreekt.

Lees verder

17-03-2009

V. Kimpe voorzitter van EFSAC.

V. Kimpe voorzitter van EFSAC. Tijdens de laatste bijeenkomst van de EFSAC op 10 maart 2009, werd Dhr. V. Kimpe, Managing Director van Saval B.V., benoemd tot nieuwe voorzitter van EFSAC.

Lees verder

21-05-2008

Europa telt zeven onveilige tunnels

Europa telt zeven onveilige tunnels In Europa blijken zeven tunnels een slechte veiligheid te hebben en twee tunnels scoren onvoldoende op veiligheid. Tien Europese tunnels zijn zeer goed, vijf zijn er goed en zeven voldoende. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB en zusterorganisaties in an

Lees verder

15-02-2008

Opening A73-tunnels onzeker

Opening A73-tunnels onzeker ROERMOND - Het is onzeker of de tunnels van de A73-Zuid in Swalmen en Roermond zoals gepland maandagochtend opengaan voor het verkeer. Het is nog niet duidelijk of de tunnels wel veilig zijn, zeiden woordvoerders van Rijkswaterstaat (RWS) en de gemeente R

Lees verder

24-12-2007

Ontsporingsrisico onvoldoende onderkend

Ontsporingsrisico onvoldoende onderkend De Onderzoeksraad voor Veiligheid, onder voorzitterschap van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, heeft onderzoek verricht naar de ontsporing van een geduwde intercity bij Amsterdam. De Raad concludeert dat NS Reizigers het ontsporingsrisico van nieuwe of ge

Lees verder

12-12-2007

Striping voor Reddingsbrigade

Striping voor Reddingsbrigade De vaar- en voertuigen van de Reddingsbrigade krijgen de nationale hulpverleningsstriping, vergelijkbaar met de bekende striping van politie, brandweer en ambulances.

Lees verder

06-12-2007

Einde ammoniaktransport over Westerschelde in zicht

Einde ammoniaktransport over Westerschelde in zicht Op termijn moet een eind komen aan het ammoniaktransport per zeeschip langs Vlissingen. Doelstelling is het transport van ammoniak definitief te beëindigen in 2015.

Lees verder

04-12-2007

Extra maatregelen tegen treinen door rood

Extra maatregelen tegen treinen door rood Er zijn in 2006 meer treinen door een rood sein gereden. Dat heeft minister Eurlings vandaag aan de Tweede Kamer laten weten. De minister baseert dit op het jaarlijkse rapport van de Inspectie Verkeer en Waterstaat over dit onderwerp.

Lees verder

Artikelen over Voertuigen

11-05-2016

Foutgeparkeerde auto’s maakt brand blussen moeilijk

Foutgeparkeerde auto’s maakt brand blussen moeilijk Brandweer Rotterdam-Rijnmond is een grootschalige actie gestart tegen parkeeroverlast. Volgens de regio komt het te vaak voor dat ze met hun auto rakelings langs foutgeparkeerde auto's moeten.

Lees verder

01-03-2016

Veiligheidsregio krijgt eigen zwaailichtauto

Veiligheidsregio krijgt eigen zwaailichtauto Iedere veiligheidsregio krijgt een eigen groene zwaailichtauto. Zij zijn de zesde in een rij met een eigen zwaailichtauto: politie, brandweer, ambulance, bloedbank Sanquin en Rijkswaterstaat.

Lees verder

15-12-2015

Brandveiligheid metro Rotterdam complex

Brandveiligheid metro Rotterdam complex Het is het oudste en grootste metronetwerk in de Benelux. De eerste lijn werd in 1968 geopend. Nu, meer dan 45 jaar later, bestaat het metronet in Rotterdam uit 56 stations. Hoogste tijd om de brandveiligheid opnieuw te bezien.

Lees verder

09-09-2015

De brand in de Heinenoordtunnel

De brand in de Heinenoordtunnel Regelmatig test Efectis tunnels op brandveiligheid, maar dan is er altijd sprake van een kunstmatige setting. Een echt incident kan dus waardevolle extra gegevens opleveren. Vandaar dat het bedrijf een onderzoek instelde naar de brand in de Heinenoordtunnel.

Lees verder

31-07-2015

Bus met chemicaliën in brand, bestuurder vlucht

Bus met chemicaliën in brand, bestuurder vlucht Het is nog altijd onduidelijk wie de bestuurder was van het bestelbusje met chemicaliën dat in de nacht van dinsdag op woensdag op de A12 van Utrecht naar Den Haag in brand vloog. In het busje zat een vloeistofcontainer met daarin vermoedelijk chemicaliën.

Lees verder

24-06-2015

Speciaal brandweerteam paraat voor cruisebranden

Speciaal brandweerteam paraat voor cruisebranden Voortaan staat er een speciaal brandweerteam klaar voor grote branden op veerboten en cruiseschepen op de Noordzee. Dit moet evacuaties midden op zee voorkomen.

Lees verder

24-06-2014

Spoorbeheerders in de fout bij brand rangeerterrein Kijfhoek

Spoorbeheerders in de fout bij brand rangeerterrein Kijfhoek Spoorwegbeheerder ProRail en exploitant Keyrail zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig aan de grote brand op rangeerterrein Kijfhoek op 14 januari 2011. Dat zegt RTV Rijnmond. De spoorbeheerders zouden hebben gehandeld in strijd met de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen en de milieuvergunning.

Lees verder

23-05-2013

Nieuwe levensreddende brandweerrobot

Nieuwe levensreddende brandweerrobot Een Kroatische onderneming is, met behulp van EU-gelden, een samenwerkingsverband aangegaan met vijf partners uit Griekenland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Samen ontwikkelen zij een op afstand bestuurbare robot die brandweerlieden en hulpverleners bij moet staan in gevaarlijke situaties.

Lees verder

12-03-2013

Opkomsttijd brandweer op niets gebaseerd’

Opkomsttijd brandweer op niets gebaseerd’ De wettelijk vastgelegde opkomsttijd van de brandweer bij incidenten is op niets gebaseerd. De maximale tijd die er mag zitten tussen de melding van een incident en de aankomst van het eerste hulpvoertuig dook in 1966 voor het eerst in officiële stukken op, maar waar die normtijden toen vandaan kwamen valt niet meer te achterhalen.

Lees verder

10-11-2007

De HSL-tunnel mag 14,8 doden kosten

De HSL-tunnel mag 14,8 doden kosten Hoe veilig is de hogesnelheidstrein, als deze met 300 km/uur via een boortunnel het Groene Hart doorkruist? Civiel-student Bart Smolders studeerde af op de veiligheidseisen bij het ontwerp van deze circa zeven kilometer lange boortunnel.

Lees verder

Brandweerbus

http://www.brandweerbus.com

Overzicht van de nog in Nederland aanwezige VW brandweerbussen plus info over onze eigen ex Kanis en Gunnink buis uit 1961

Ziegler Brandweertechniek B.V.

http://www.ziegler-nl.com

Leverancier van brandweervoertuigen en bepakking.

HDS B.V.

http://www.hdshoogeveen.nl

opbouwer van brandweervoertuigen

Fire Trucks & Equipment

http://www.fte.nl

Inkoop, verkoop en verhuur van gebruikt brandweermaterieel, zoals Tankautospuiten, Hoogwerkers, Redvoertuigen en Hulpverleningsvoertuigen.

Nieuwe producten/diensten Voertuigen

Nog geen producten voor Voertuigen !